09-08-17

Woensdag 9 augustus 2017 Berry au Bac

Woensdag 9 augustus 2017 Berry au Bac

IMG_3363.JPG

We vertrekken om 9u45, om de hoek is de eerste sluis reeds, we dalen opnieuw, telkens een 2,5 m bergop en bergaf. De Vnf staat klaar met hun mobieltje, klaar om in te grijpen.
Het is maar een waterzonnetje maar we moeten het er maar mee doen.
Er staan een tiental sluizen op het menu, een nieuw fietspad, la Coulée Verte,volgt het kanaal, wij varen hier dankzij Napoleon die van het principe was dat Parijs van alle zijden moest bereikbaar zijn en hij is er redelijk in geslaagd.
De graansilo’s langs de kade’s worden gevuld. Biocentrales zien we de laatste jaren ook verschijnen aan de waterlijn. In Parijs vervoeren ze zelfs het huisvuil per boot.
De bruggen zijn 3,60m hoog, voor ons juist gepast, soms hebben we maar een paar cm (2à3 cm) over, trickie!!
We varen door Reims, links autostrade, rechts route nationale en boven ons de TGV, mobiliteit noemen ze dat!
Sluizen en nog eens sluizen wij doen er vandaag 12, de eerste is spannend, de tweede romantisch, de derde een spelletje, de vierde gewoonte, en vanaf de vijfde vraag je je af wanneer dat je nu eindelijk op je gemak die boterham kan opeten, de rest is ballast voor die dag.
Dus na sluis 12 komen wij in Berry au Bac, in de eerste wereldoorlog is er hier verschrikkelijk gevochten maar wij vinden hier heel weinig omtrent terug.
We fietsen naar een nabijgelegen dorpje, en komen terug langs een chemin die deels verdwenen is, altijd een beetje avontuur met onze schipper.
Als we terugkomen liggen de binnenvaarders langs dezelfde kade als wij, één verschil ons schip is zo groot niet. We genieten van de rust

IMG_3364.JPG

De commentaren zijn gesloten.