08-08-17

Dinsdag 8 augustus 2017 Val de Vesle-Verzy-Verzenay-Sillery.

IMG_1078.JPGIMG_1063.JPG

IMG_1080.JPGIMG_1066.JPGIMG_1068.JPG

insdag 8 augustus 2017 Val de Vesle-Verzy-Verzenay-Sillery.

We worden op de hoogte gehouden van alle stremmingen op onze route door onze Nederlandse vrienden, dank U wel. Voorlopig is het nog altijd omvaren naar de schelde toe.
De zon laat ons in de steek, dus vest aan en 8 sluizen op een rij, de één buitenvaren en de andere staat reeds op groen en binnenvaren.
Aan het eind komt de tunnel, onder de berg Billy, het is maar juist gepast, maar de schipper die heeft alles onder controle, het is een prachtig kanaaltje met nadruk op tje. Na 2300 m zien we opnieuw daglicht, we zitten nog steeds midden in het groen.
Nu en dan krijgen we een tegenligger, we baggeren dan een beetje de zijkant.
Er sneuvelt een fender in de sluis de schipper ging iets te geweldig binnen maar we hebben er nog. We worden verwend door de tijdelijke koks met een heerlijke salade.
Na een vijftal uren varen houden we het voor bekeken en leggen aan in Sillery een stadje 8 km voor Reims.
Eigenlijk is er hier heel weinig te zien, buiten een nécropole van La France met meer dan 11000 Franse soldaten, we kunnen naar de vuurtoren van Verzy fietsen maar dat zien de kinderen niet echt zitten met hun plooifietsje.
We fietsen naar het plaatselijke vliegveld maar dat staat voor 80 procent te vervallen. Er is verder langs de route Nationale een fort maar dat is veel te gevaarlijk fietsen, Frankrijk is wel echt geen fietsland.
Weet je wat we gaan doen we gaan ons champagne proeven, dat lijkt mij een heel goed idee.
We krijgen een onweer op ons hoofd maar we zijn veilig en droog.IMG_1075.JPG

 

De commentaren zijn gesloten.