04-08-17

Donderdag 3 augustus 2017 La Ferté sous Jouarre

IMG_0984.JPG

IMG_0982.JPGIMG_0981.JPGLa Ferté sous Jouarre

Donderdag 3 augustus 2017

En ons bootje vaart verder, recht naar de champagnestreek, dat hebben wij nu nog nooit gedaan met de boot ons champagne gaan halen. De Marne kronkelt zich in het landschap, we zien nu links en rechts uitgestrekte velden.
In sluis St Jean les deux Jumeaux ontvangen wij een afstandsbediening voor de volgende sluizen.
We leggen aan in La Ferté sous Jouarre aan de halte Fluvial, een beetje trickie mooi tussen de boeien varen anders zitten we op een zandbank, de schipper besluit om ter plaatse te draaien, morgen er vooruit terug uit lijkt hem het veiligst!
Blijkbaar was dit stadje de grootste producent van molenstenen maar in 1960 met het opkomen van de te technologie en het staal is dit volledig teloor gegaan. We fietsen naar boven, dank u wel elektrische fiets, naar Jouarre zelf waar een benediktijnenabdij staat met crypten die heel interessant zijn, een heel deskundige meneer van de toeristische dienst leidt ons rond en waarlijk het is heel interessant.
We komen terug via een producent van brie de Meaux een stukje kan nog wel in de fietstas.
Beneden gaan we in de monoprix onze voorraad rosé aanvullen en er liggen truites we zien ze zwemmen naast de boot maar nu zullen ze zwemmen in onze pan.
Bij terugkomst zit er een Engelsman vast op de zandbank de boeien genegeerd dat komt ervan!
Mijn schipper kan het niet laten en roept dat hij vol gas achteruit moet varen dan wordt het zand vanonder het roer gespoeld en inderdaad het lukt, weeral een stukje hemel verdiend!

 

De commentaren zijn gesloten.