31-07-17

Maandag 31 Juli 2017

IMG_0944.JPGIMG_0946.JPGIMG_0951.JPGIMG_0954.JPGMaandag 31 juli 2017

Montmartre lonkt, we vertrekken via Place des Vosges, place de la Rebuplique, richting gare de l’est en gare du Nord.
Druk, druk, we laveren tussen valiezen, mensen alle rassen, alle kleuren, taxi’s,
op de rotondes rijden we mee met de file, waaghalzerij soms. Van ver zien wij de sacre cœur staan. Het is een serieuze klim maar met onze fiets, peulschilletje. De straatartiesten vallen ons lastig om een portret te maken van ons! Schilderijtjes, snuisterijen je kan het zo gek niet bedenken.
Een prachtig uitzicht krijg je van Parijs. Na nog een rondje place Montmartre zakken we af naar het cimétiere van Montmartre, we bezoeken het graf van Dalida, het kerkhof is niet zo rustig als de andere er loopt dwars een viaduct over en het ligt in verdiepingen.
De Molin Rouge ligt praktisch om de hoek, zeker ook eens de moeite om te bezoeken, we komen voorbij het café des 2 Moulins uit de film ‘Les fabuleus destin de Amélie Poulin’ We rijden voorbij het operagebouw, prachtig, chaussée d’antin La Fayette, met de galeries de La Fayette een prachtig gebouw,
dat moeten we toch ook eens zien. Het is een verzameling van Luxemerken de één al duurder dan de andere. Het is overspoeld van de Japanners, met hele vliegtuigen zijn ze hier gedropt, de tassen van Dior, Vuitton, Prada, zijn voor hen een echte must.
We eindigen onze tocht langs het Centre Pompidou, het is en blijft een spuuglelijk ding.
Op weg naar huis verorberen we nog oesters en een roséwijntje langs de Seine, machtig.

 

30-07-17

Zondag 30 juli 2017 Parijs op zondagnamiddag

Zondag 30 juli 2017 Parijs op zondagnamiddag

We maken een ballade met de boot op de Seine, we varen het klassieke rondje tussen de croisières door.
Parijs ontwaakt en het is de moeite.
Wat doet een Parijzenaar de zondagnamiddag hij gaat gaan rollerskates in de wijk Saint germain des Prés.
Of hij gaat gaan dansen aan de oevers van de Seine, in de verschillende zitcorners vindt men Salsa, klassieke tango, wals ieder heeft zijn dansschoenen bij, een aperitiefje en een stokbrood, c’est la vie. Ze kuieren langs de ligstoelen, of ze doen aan yoga je kan het zo gek niet bedenken, alles kan, alles mag.  De toeristeboten spuwen nog altijd de duizenden bezoekers de Seine op en morgen begint alles opnieuw, de lichtstad, de stad van de liefde.
We brengen nog een bezoekje aan Cartier Latin en Monpernasse, we komen voorbij het modehuis Dries Van Noten, tientallen restaurantjes, hetgeen al meer uitnodigend dan een ander, uiteindelijk valt onze keuze op een Italiaan en het is lekkerIMG_0931.JPGIMG_0936.JPGIMG_0939.JPG

29-07-17

Zaterdag 29 juli 2017

IMG_0924.JPGIMG_0906.JPGIMG_0908.JPGZaterdag 29 juli 2017 Parijs te voet

We fietsen het Canal de Saint Martin af tot aan bassin La Vilette, we passeren het nieuwe park en het technologiepark.  We hebben het nu gezien, het varen in de tunnels gaan we aan ons laten voorbijgaan, dezelfde weg terug zien we niet echt zitten. Place de la republique passeren we in het terugkeren en Jeanne d'Arc staat nog altijd op post. Ze heeft werkelijk over heel Frankrijk getourd die Jeanne, we komen ze overal tegen.IMG_0914.JPG
We krijgen bezoek en gaan te voet naar de Sacré Coeur we trekken door naar de champs Elysée en Arc de Triumph, de weg terug is wat lang, de metro is een goede oplossing. M1 brengt ons terug tot in de Bastille.  Een goed griltestaurant aan de overkant van de haven kan ons verleiden, en geloof me na een fikse wandeling als vandaag mag dat wel.