28-07-17

Vrijdag 28 juli 2017 Parijs met de fiets

IMG_0895.JPGIMG_0898.JPGVrijdag 28 juli 2017 Parijs met de fiets 

 We verleggen onze van de boorden van de Seine naar rustiger water in de haven port Arsenal aan de Bastille, via een kleine sluis komen we terecht in een kom we krijgen plaats helemaal achteraan , juist voor de ingang naar Canal de Saint Martin die een deel ondergronds loopt en via 8 sluizen terecht komt in Bassin de Vilette, dat staat op het programma voor dinsdag.
We halen de fietsen naar beneden en gaan ervoor.
We laveren als echte Parijzenaars tussen het verkeer en op de rotondes.
Er zijn geloof ik nu 700 km fietspaden en in 2020 moeten er dat 2000 zijn. Je mag fietsen op de busstroken en bijna overal is er een afgebakende strook maar het blijft opletten alles gaat vliegensvlug.
Porte Dorée is ons begindoel maar dat valt toch iets tegen, art Deco zou het moeten zijn, met wat verbeelding misschien wel. Van daaruit naar het cimétiere. Van Père Lachaise, dit is indrukwekkend, artiesten, ministers, industriëlen krijgen hier een plaats. Ik ga op zoek naar het graf van Edith Piaf, het vergt wel enig speurwerk, Jim Morrison was ik telaat, het was sluitingstijd, misschien maandag.
Op de terugweg fietsen we een stuk langs het kanaal, tenminste je ziet het niet maar via openingen in de boulevard zie je het passeren. We kopen nog wat verse groenten en fruit en trekken huiswaarts.  Onze fietsteller zegt 18km.
En vanavond kunnen we slapen zonder geklutst te worden, joepie!

IMG_0901.JPG

De commentaren zijn gesloten.