27-07-17

Donderdag 27 juli Parijs

IMG_0888.JPGIMG_0882.JPGIMG_0884.JPGDonderdag 27 juli Parijs


We vertrekken met de boot en doen de klassieke rondvaart, komen voorbij de Eifeltoren, grand palais, assemblé nationale, esplanades des Invalides, museé des Louvre dat ingepakt staat in een fotoJohny Depp voor renovatiewerken, opnieuw kunnen we niet vastleggen wat we allemaal zien.  

Het water is woelig door al de toeristenboten, wat niet altijd ten goede komt aan de maag, sommigen kunnen ervan meespreken.
Onze bezoekers vertrekken in de late namiddag met metro en trein naar waar ze hun auto achtergelaten hebben in Cergy, hopelijk hebben ze er van genoten.
Wij halen onze fietsen van boord en rijden naar Montpernasse, avant-garde regio en bezoeken het cimetière waar onder andere Serge Gainsbourg, Jean-Paul Sartre, Simonne de Beauvoir, Sonia Rykel begraven ligt, de begraafplaats is 187 Ha groot en bestaat uit een klein en groot kerkhof.  We keren terug via Jardin de Luxembourg en het Pantheon.IMG_0889.JPG


We fietsen via place Contrescarp een heel gezellige wijk met allerlei restaurantjes, Cartier Latin, gezellige winkeltjes, een aanrader, wij kopen ons wat fruits de mer en trekken huiswaarts onze km teller zegt 20 km. De avondlijke boottochten komen op gang. En wij genieten van ons aperitief.IMG_0792.JPG

De commentaren zijn gesloten.