26-07-17

Woensdag 26 juli 2017 Parijs

IMG_0446.JPGIMG_0464.JPGIMG_0569.JPGWe varen het hart van Parijs binnen, de Eiffeltoren verstopt zich achter de meanders van de Seine, de woonboten liggen driedubbel. De één mooier dan de andere. De meeste hebben wel een likje verf nodig. De schipper heeft het uitgedokterd dat we kunnen aanleggen aan de Eiffeltoren. We vinden een plaatsje tussen de woonboten. We zijn nu ook een beetje clochards. Langs de kade wordt er geflaneerd 2 Russische meiden met een professionele fotograaf willen een fotoshoot houden, de mannen springen om ze te helpen, Amaai de schipper is op slag vergeten dat er geen hoge hakken op de boot mogen.
300m tot de Eiffeltoren van daaruit trekken we naar place trocamandère, richting Arc de Triump, champs Elyseé, de obelisk, place d’invalides. Een ophoping van mensen doet ons halt houden U2 is hier, beveiliging tot en met maar wij hebben ze niet gezien.
De zon verdwijnt en de regen verschijnt, jammer, maar we zijn ondertussen moegestapt, vanavond moeten we ook nog op weg.
Na een korte opfrissing smijten we ons in nachtelijk Parijs. Lekker eten, een glaasje en een verlichte Eiffeltoren.
Parijs leeft, de bateaux spuwen de toeristen de Seine op, de jongeren hangen op de kade’s rond en drinken een roséwijntje met een stuk stokbrood.  Wij genieten, het is de moeite, Parijs de lichtstad.

IMG_0578.JPGO

De commentaren zijn gesloten.