10-07-17

Maandag 10 juli 2017 Sas van Gent - Gent snepkaai

image.jpegWe  vertrekken ongeveer 10u15, nadat de havenmeester zijn verhaal gedaan heeft over het reilen en zeilen in Terneuzen hoofdgemeente van Sas van Gent. Het is overal wel iet!

De kolenboten die we in Duitsland gezien hebben liggen nu hier, we varen voorbij de asfaltfabriek, Sidmar, de ene grote vervuiler na de andere en stinken dat het doet.  Het doet mij aan het Ruhrgebied denken.

image.jpegDe asielzoekersboot komen we ook tegen, wat een gedacht om daar mensen te laten verblijven!

Nog een paar kilometer verder als plots de herstelde motor een paar rare geluiden maakt en plots stilte, grote stilte, we proberen hem opnieuw aan de praat te krijgen, maar niets lukt.  Wat nu !! we zijn midden op het kanaal, op één motor verder is heel riskant, tot de schipper een lumineuze gedachte krijgt!

Misschien  is het wel de diesel! We hadden nog 500 L bij vertrek normaal is dat genoeg, maar wat is normaal? De tankwagen is besteld bij de ligplaats in Deinze.

Heel voorzichtig varen we tot aan het haventje bij het veer van Langerbrugge, we liggen ons buitenom maar dat blijkt levensgevaarlijk te zijn, als er grote tankers passeren worden we bijna op het ponton gegooid (maar 36 ton wordt nog zomaar niet verplaatst zegt de schipper), maar we leggen ons toch heel voorzichtig binnen.

De luiken gaan open van de fabriek - zoals ik het ruim noem - en wat raad je!! Inderdaad de diesel is op, we kunnen nog met één motor een paar kilometer maar dat gaan we niet doen.

Een paar telefoontjes verder en de schipper is 'en route ' diesel gaan halen, alles moet je eens gedaan hebben zegt de schipper dan, allé daar zijn we nu ook al vanaf!

Volgende hoofdstuk de Lindenlei zit er dus niet in, het wordt dus de koninklijke Gentse watervereniging op de snepkaai.

De sluizen van Evergem geen probleem, we moeten wel ons vignet gaan halen - over de sluisdeuren naar het kantoor, drie mensen kijken mij aan : zitte in de computer madam, neenk meneer 'k kan daar niet in, onze boot zit er wel in!

Allé betaalde cash of met kaerte, ik ga pinnen meneer! Dat is dan 79,99 Euro, allé we zijn weer weg.

Opnieuw terug over de sluisdeuren, wankel trapje af boot losgemaakt en op weg naar de snepkaai.

Mast naar beneden, radar naar beneden en brugje onder, ligplaats gekregen, ondertussen informatie krijgen van de havenmeester dat de moezel afgesloten is, Frankrijk is een probleem er is geen water genoeg.  Nog iets vandaag?

O, jawel we leggen ons vast!

Mast omhoog, radar omhoog, o néé dat lukt niet!!image.jpeg

Help we gaan in Denze blijven liggen, het is precies een klucht allemaal begonnen dat ik gisteren heel de dag mijn T-shirt binnenste buiten gedragen heb en mij dat niemand gezegd heeft! De schipper vond dat een frullespel, nieuwe mode zeker ?

Over naar het thuisfront. Als het lukt komen we morgen in Deinze.

image.jpeg

Commentaren

Je beseft toch wel dat het vanaf 65 enkel nog naar beneden gaat, je bent over de top ! En natuurlijk dat de schipper niets zegt over de t-shirt, bij een 'prente' van 20 zou hij wel geroepen hebben dat ze dat frulleke moest afdoen om te draaien.
Net vernomen dat het waterpeil op de neringbeek ook sterk gedaald is, kies maar een andere vaarroute.
Nog veel vaarplezier.
Jan en Caroline

Gepost door: Jan | 11-07-17

De commentaren zijn gesloten.