27-08-16

Donderdag 25 augustus 2016 Drimmelen

image.jpeg

We vullen onze voorraadkast aan, bij 34°C kunnen we het water bijna niet vlug genoeg koelen.

We krijgen nog een laatste blik op restaurant Augustus, het is een prachtig gebouw.

Het wordt de warmste dag van het jaar.  De Engelenburgerbrug draait precies om 12u30 we moeten dus klaar liggen.  Bij de Aakvlaai houden we halt voor een zwempartij.

De koeltoren van de centrale duidt aan dat we onze bestemming naderen, Drimmelen.

We mogen overnachten aan de meldsteiger, morgen zoeken we een andere plaats.

 ,

image.jpeg

 

Vrijdag 26 augustus 2016 Drimmelen.

Onze fiets brengt ons naar Made, na alle mooie dorpjes die we gezien hebben valt dit een beetje tegen.  Het is te warm om te fietsen, we zoeken verkoeling op het achterdek en doen lekker niks.

Precies heel Nederland is op vakantie alle bootjes liggen te water, luchtmatrassen in alle vormen en grootte, alles wat boven blijft wordt gebruikt. Iedere brug dient als springplank voor verkoeling.

Eindelijk zomer! 

image.jpeg

 

25-08-16

Woensdag 23 augustus 2016 De Kinderdijk

image.jpeg

We liggen op amper 12 km van de Kinderdijk, we nemen de waterbus naar de overkant Papendrecht, via Alblasserdam gaan we richting Unesco erfgoed.

image.jpeg

Een tussenstop bij de Kazerne van de brandweer van Alblasserdam, we worden er hartelijk ontvangen krijgen een kop koffie en een volledige rondleiding. Proffesioneel! Wij zijn onder de indruk!

image.jpeg

We fietsen de Kinderdijk af, er stonden hier oorspronkelijk 93 molens nu nog een twintigtal. De Italianen verdringen zich om toch maar alle molens in beeld te krijgen.

image.jpeg

Een ijsje van boerenjongens, bij ijskap Edit lekker!

 

image.jpeg

We verorberen onze picknick dat smaakt altijd in open lucht!  De thermometer gaat boven de 30°C, het is een zomer van extremen. We genieten van het Polderlandschap, de prachtige veehouderijen de lieflijke watertjes en de schaduw en lommerte van de bomenrijen.

In de vooravond is er oefening in de haven voor de cityswim van zaterdag eerstkomende.

image.jpeg

Er wordt 500, 1000 of 5000 m gezwommen in de haven en langs de stroom ten voordele van het kankeronderzoek.

Een drukte, het zijn toch wel echte zwemmers, jong en oud!

image.jpeg

Dinsdag 22 augustus 2016 Dordrecht

Een fietstocht door het achterland van Dordrecht. Samen met ons bezoek verkennen wij het eiland en de binnenstad, de kerk met de toren die 2,25 m uit de pas staat.  Niets is hier immers recht de ondergrond van Dordrecht is zo onstabiel dat alles hier verzakt, de huizen houden elkaar recht!

Een zwempartij in de stroom houdt de mannen gelukkig!image.jpeg

Het is hier een sport dat de jeugd van de bruggen springt, nieuwe sport: brugspringen!

We genieten van ons restaurantbezoek in Villa Augustus , een oude watertoren gerenoveerd maar met behoud van alle authentieke waarden, een biologische tuin errond die gelikt ligt.

Bijna alle groenten worden in het restaurant gebruikt, de menu's worden aangepast volgens de seizoenen, absoluut een must voor wie Dordrecht bezoekt.

image.jpeg