17-08-16

Amsterdam 17 augustus

image.jpegHet is gelukt!  De Omvalbrug (ze noemt werkelijk zo) heeft gedraaid, een cordon van 7 boten aan de éne kant en een sliert aan de andere kant van de brug was deze morgen om 9 uur paraat.  Na wat overleg met de verschillende brugwachters kan er in één ruk doorgevaren worden.

image.jpeg

We vervolgen onze vaarweg via de Amstel (amstelbier)  de vrije ligplaatsen zijn bijna allemaal volzet. We zien woonboten met een auto op het dak, een tuin op het water, je kunt het zo gek niet bedenken.image.jpeg

 

 

 

 

 

We kunnen nog een plaatsje bemachtigen met uitzicht op de velden. Rustig en we ruiken de koeien.

We fietsen opnieuw naar Amsterdam, een bezoek aan de Hermitage staat op het programma.

image.jpeg

Er loopt een tentoonstelling ' Catharina de Grote een zelfgeslepen diamant ' zeker de moeite om te bezoeken.

image.jpeg

Een fietstocht dwars door Amsterdam brengt ons bij het Koninklijk Paleis, het IJ, de grachten, de terrasjes, het lijkt nogal chaotisch, fietsers, voetgangers, scooters, tram, boot, bus, auto, alles loopt door elkaar.  Je moet werkelijk een halve beroepsfietser zijn om zich hier vlot te kunnen verplaatsen.

image.jpeg

 

Via de fietsautostrades gaan we opnieuw richting de boot.

 

image.jpegOp het achterdek nemen we een aperitiefje en kijken naar de roeiers en de sloepen die nu allemaal richting Amsterdam varen, struyen noemen ze dat, liggen in de zon op de sloep een glaasje drinken en maken dat je gezien bent! Op de Vecht is er daarvoor zelfs speciaal een botenknooppuntennetwerk, het zou geen Nederlander zijn die dat uitgevonden heeft.

Morgen is de zon opnieuw van de partij!

 

De commentaren zijn gesloten.