12-07-16

Alem - 's Hertogenbosch 12 juli 2016

Alem - ’s Hertogenbosch 12 juli 2016

 

De bevers zijn gisterenavond toch nog eens voorbij gezwommen. Sensatie op zich, maar de beestjes zijn zo slim hun opening tot de beverburcht onder water te maken we zien dus enkel hun koppeke!


De reiger waakt en de witte zwanen en één zwarte zwaan bewaken de ingang naar de haven.


De morgenstond wekt met een grijze hemel en nu en dan een straaltje zon maar het is niet koud.
De dames in het vooronder slapen nog. We zetten het ontbijt klaar, ontbijten zelf en starten de motoren, nog altijd geen beweging in het vooronder!


Op de plas juist voor het buitenvaren is een varende chalet gestrand, door de regen is er een zeer wisselende waterstand, onze schipper altijd ten dienste besluit het chalet los te trekken, er wordt een lijntje gegooid en aan de achterkant vastgemaakt even trekken en gelukkelijk ze kwamen los. De mensen zijn op weg naar de Biesbosch, hopelijk houden ze daar rekening met de wisselende waterstand anders liggen ze opnieuw vast. Voilá onze goede daad voor vandaag is gesteld.

image.jpeg


Eindelijk de meiden ontbijten, we zijn al op weg naar ’s Hertogenbosch, nog even douchen onderweg, ze zien het zitten.
We leggen aan in de binnenhaven van Den Bosch, de fietsen worden met de nodige krachtpatserij van boord gehaald. We hebben een fietstocht gepland van 23,4 km niet zo veel, we rijden dwars door een natuurgebied, amper 1 km buiten de stad komen we op een tweerichtingsfietspad, wat een luxe.

image.jpeg


Voorbij kasteel Heeswijck, helaas niet te bezoeken, langs de Dommel en Dommelmolen terug richting Den Bosch.

image.jpeg


Een stadswandeling wordt er nog aangebreid, de stad waar Jeronimus Bosch 500 jaar geleden geboren is en nu teruggekeerd naar de stad. De tentoonstelling in het voorjaar trok 421700 mensen en wij waren er daar 5 van!

image.jpeg


Een aperitief op de boot lekker chillen, de meiden maken pudding en nu genieten van de muziek van de jaren 90. Het valt in de smaak van de meiden.

Commentaren

Geniet ervan, Den Bosch een perfecte mix van cultuur en natuur. Dirk, entertain 'de meiden' en Lut, draag zorg voor 'de meiskes'.
Brugse, Vlaemsche groeten
Jan en Caroline

Gepost door: Jan | 13-07-16

Ziet er leuk uit! ik denk dat de meisjes een topweek zullen hebben. dikke merci
groetjes Frederiek, Joke, Thomas

Gepost door: Joke | 13-07-16

De commentaren zijn gesloten.