03-07-16

Gorinchem De Linge - Aakvlaai Biesbosch


Ochtendgloren heeft goud in de mond, de buurman zwemt, dus bij ons wordt er ook gezwommen! Fris maar bèrreleuk!  Het regenwater doet deugd aan onze huid.


Een onweer jaagt ons weg van de aanlegplaats, regenjassen aan, de jongens maken de boot los in de gietende regen. Niet te doen zo’n zomer!

image.jpeg

 

 

 

 


De Grote Merwedesluis wordt klaargemaakt, we kunnen bijna onmiddellijk invaren.  Het verval is groter dan gewoonlijk door de hevige regen.
Even de nieuwe Merwede op, het steurgat in bij Werkendam naar het Biesboschsluisje toe, de zon piept, de jongens spelen een gezelschapsspel binnen, ze hadden blijkbaar toch te koud.
We zoeken een vrije steiger die groot genoeg is voor de boot, we leggen ons dan maar dwars. Veel boten zijn er toch niet.

 

image.jpeg

 


Het rieteilandje waaraan wij liggen heeft 2 wandelpaden(paadjes) afwisselend gaan de jongens dit verkennen, wordt er gezwommen, bommetje gespeeld, met het bootje gevaren, zwembroeken en handdoeken gedroogd en van vooraf aan.

 

image.jpeg

 

 


Een ijsje gaan halen in het haventje samen met opa in het bootje, vakantie!

 

image.jpeg

Met valavond komt het weer helemaal goed, of zoal een Nederlander zegt: Alles komt toch goed! Zelf als je niks doet komt het goed.

Wij nuchtere Vlamingen kijken hier met de nodige argwaan toe.

 

De commentaren zijn gesloten.