02-07-16

Alem - Gorinchem

image.jpegALEM – GORINCHEN

Klokslag 11 uur maken we de touwen los en varen de haven uit richting Sint-Andriessluis. We hebben geluk ze staat klaar voor ons, nog maar zelden hebben we zoveel moeten stijgen naar de Waal toe. De containerschepen komen van beide richtingen, tegen de stroom in en tegen wind de motoren moeten werken. Met de stroom mee gaan ze ons gezwind voorbij met de nodige golven en deiningen.


Wij varen met de stroom mee en maken toch zo’n 18 km/uur. De cruiseschepen halen ons in maar er zit niemand op het zonnedek! Voorbij Zaltbommel en het historische haventje Woudrichem met aan de overzijde van de Andelse Maas het kasteel van Loevenstein komen we aan bij Gorinchem.

 

We nemen de sluis richting de Linge en zoeken aan plaatsje aan de nieuw aangelegde aanmeergraskant. Dit is zonder voorzieningen en zonder bolders, we moeten het schip vastleggen met slagpinnen.
Er wordt nog gezwommen maar het is toch ietsje te fris maar toch bèrreleuk.

image.jpeg

 

 

 

 

 

 

Onderweg zagen we op het strand een verzameling van oude VW busjes die willen we toch gaan bekijken.

De fietsen gaan van boord en we rijden via mooie fietspaden richting stad. Het blijkt een hippiefestival met optreden te zijn. Overjaarse maar ook jonge hippies met kleurrijke kledij, bloemen in het haar en oude VW busjes vol geschilderd met bloemen en make love. Wist niet dat dát nog bestond!

Gelukkelijk blijft het over en komen we droog terug bij de boot.
Morgen varen we verder.

 

De commentaren zijn gesloten.