04-08-15

Dinsdag 4 augustus 2015 Bourg-Et-Comin - Asfeld

Dinsdag 4 augustus 2015 Bourg-Et-Comin  -  Asfeld

 

image.jpg

image.jpgimage.jpg8u45 en we zijn reeds vertrokken, we willen vroeg zijn in Asfeld, uit eerdere ervaring weten we dat  er daar heel weinig plaats is.

Onderweg passeren we twee Denen en een Belgische boot, het is maar juist gepast om elkaar te kruisen.

Bij de sluis van Pégnicourt gaan de achterste deuren niet dicht, we bellen het VNF kantoor en een kwartiertje later is het dépannagewagentje er reeds.  Die mannen hebben waarschijnlijk gouden handen bijna onmiddellijk sluiten de deuren en komt het licht voor ons op groen.

Soms liggen de bomen tot halverwege het kanaal, wie weet kunnen we hier binnen 10 jaar nog varen?

Verder is het rustig en groen.  Rond 14u30 leggen we aan na ongeveer 6 uur varen, zeven sluizen en 40 km in afstand.  Verplichte wandelgang!

image.jpg

Asfeld beschikt over een prachtige kerk gewijd aan St. Didier, Italiaanse barok,  het heeft de vorm van een viool.  We stoppen 2 € in de automaat voor een Nederlandse begeleiding, maar ja het werkt niet, 2€ foetsie (zal voor de heiligen zijn of arme kindjes).

image.jpgimage.jpg

 

 

 

 

 

 

 

image.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

image.jpg 

image.jpg 

We dachten niets meer te vinden van de grote oorlog niets is minder waar, een Duits soldatenfriedhof met meer dan vijfduizend doden, we zitten nochtans reeds een eindje van de frontlinie verwijderd.

We rijden verder langs een VVT weg naar Vieux Les Asfeld een tweetal km verderop.

Niets is er hier, werkelijk niets, een kerk, school, maar op de hoek wel een terrasje met een plaatselijke specialité een biertje van Saint Omer en een prachtig veld vol met zonnebloemen.image.jpg

We brengen nog een bezoek aan de plaatselijke boucherie, wat een lekkere dingen, verse bloedworst, verse eendenborst, plaatselijke paté, een barbecue op onze Cobb, lekker.

Er vliegen twee ijsvogeltjes voorbij, prachtige blauwe vogeltjes.

De commentaren zijn gesloten.