29-07-15

Dinsdag 28 juli 2015 Péronne

 

Dinsdag 28 juli 2015 Péronne

 

 

We blijven nog een dag hier, een fietstochtje langs de Somme naar Cléry Sur Somme lijkt ons wel wat.  Te fris voor de tijd van het jaar!

Onze regenjas op de bagagedrager en een pull aan, meer kunnen wij niet doen.

image.jpg

We vragen voor de zekerheid nog de weg aan een meneertje die in de tuin aan het werken is.

Eh bien, il dit : il y a beaucoup de vent, maar nee zegt mijn wederhelft 'on s'amuse' en wij maar fietsen tegen wind, maar liever in de heenrit dan in de terugrit.

Het jaagpad langs de Somme is geprepareerd als nieuwe fietsroute, de markeringen laten te wensen over maar we vinden onze weg.

 

image.jpg

In Herbécourt vinden we een herdenkingsmoment en een soldatenkerkhof midden in de velden met vooral Australische graven, gemiddelde leeftijd 20 jaar.

image.jpg

 

 

 

 

 

 

 

image.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

image.jpg

image.jpgWe nemen de kleine wegen tussen de verschillende dorpen, in Péronne bekijken we het stadhuis en de vestingmuren, het standbeeld van de moeder met de gevallen soldaat en dat is het zowat.

Terug naar de boot, het wordt fris, de kap gaat dicht en een pull aan.

Er komen nog vier boten binnen, de Hendrik komt langszij liggen een kotter uit Leiden, mensen die naar Parijs varen.  De twee Belgische boten gaan de Somme afvaren tot in Vallery-Sur-Somme, maar ze moeten dan dezelfde weg terug, wij zien dat niet echt zitten, bij onze fietstocht hadden we gezien dat er enorm veel wier in het water ligt, onze schroeven zouden vol draaien.

We zetten ons route uit en komen tot de consternatie dat het vanuit Parijs nog meer dan 700 km terug is naar onze thuishaven, we zullen dat nog moeten bekijken, we komen in tijdnood!

 

De commentaren zijn gesloten.