24-07-15

Donderdag 23 vrijdag 24 juli 2015 Bethune - Courcelles les Lens

Donderdag 23 juli 2015 Bethune - Courcelles les Lens

 

 image.jpg

Noodgedwongen moeten we vier uur varen, geen aanlegplaats of als er één is dan is het te ondiep.

We leggen aan in wat blijkbaar ooit een mooie 'place verts' geweest is, er zijn pedalo's aan de kade een clubhuis en sanitaire voorzieningen.  Niets is er nog open het ziet er totaal verwaarloosd uit.

Je mag wel vrij liggen, water en electriciteit is er niet.  De autoroute Du soleil ligt aan de achterkant van het haventje en zorgt voor behoorlijk wat lawaaihinder.

image.jpg

We fietsen naar het dorp, in het gemeentehuis hoor ik dat het hier vooral industrie is.

Er zit niks anders op dan wat zwemmen en vissen, zonder permis!

 image.jpg

 

 

 

 

 

 

image.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Vrijdag 24 juli 2015 Courcelles les Lens

 

 

De enige bezienswaardigheid in de streek is het kasteel van Berincourt en het is vandaag gesloten! We zien de voorkant maar veel indruk maakt het niet.

Verder stellen wij vast dat er enorm veel leegstand is en verval.  De dorpen en gemeenten ogen ook absoluut niet proper , enorm veel zwerfvuil soms hele stortplaatsen.

Het heeft zeker geen positief beeld van deze regio, hopelijk wordt het  straks beter, wij gaan immers naar Parijs!

image.jpg

image.jpgIn de omgeving van Lens is gedurende de grote oorlog heel hard gevochten getuige hiervan zijn het groot aantal aan Memorials en de begraafplaatsen onderhouden door the Commonwealth War Graves Commission neem eens een kijkje op http://www.cwgc.org/

image.jpgWij bezochten reeds in het voorjaar de Franse nationale begraafplaats Notre-Dame-de-Lorette -in Ablain-Saint-Nazaire en het Canadien Vimy Ridge National Historic Site of Canada, hier zijn er permanent een 15 à 20 Canadeze vrijwilligers om de bezoekers te ontvangen, zeker de moeite en slechts een uurtje rijden vanuit Vlaanderen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

image.jpg

 

Het is nu verplicht achterdek met een aperitiefje.

De commentaren zijn gesloten.