20-07-15

Zondag 19 juli 2015 Bergues - Watten

Zondag 19 juli 2015 Bergues - Watten

 image.jpgimage.jpg

 

 

 

 

 

 

We moeten terug naar Duinkerke en daar nemen we het Canal Bourgbourg, we hebben ongeveer 4 uren varen voor de boeg en 2 sluizen. Er is weinig te zien onderweg, er zijn zelfs geen aanlegmogelijkheden.

Rond 16 uur leggen we aan in Watten aan een openbare steiger juist groot genoeg voor onze boot, heel voorzichtig want het is niet diep.

image.jpg

We fietsen de heuvelrug op, 74m klimmen in één ruk, boven staat een molen en een abdij (ruïne), het uitzicht krijg je erbij.

image.jpgimage.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

Frans Vlaanderen, langs de schreve, overal zie je nog namen van bij ons opduiken, industrie is gelokaliseerd rond het kanaal.

Morgen naar St Omer.

 

 

 

Maandag 20 juli 2015 Watten - Arques (Saint - Omer)

 image.jpg

 

Miezerige maandagse regen, we maken de boot los en varen op ons gemak een 15 km verder, we willen de oude scheepslift van Fontinettes bezoeken.

Het haventje in Arques- base nautique - ligt in een zijarm, we varen binnen maar helaas geen plaats voor ons aan de ponton's, te groot en te zwaar.  We leggen ons dan maar dubbel langs de kade, met wat extra lijnen naar de wal toe lukt het wel.

We liggen vlakbij Clairmarais, de wandelroute loopt door het haventje.

image.jpg

image.jpgSaint-Omer ligt op een vijftal km,  we fietsen langs het afgesloten kanaal aan de overkant tot in de stad. De toeristische info bezorgt ons de nodige informatie en kaarten. We fietsen langs de meeste bezienswaardigheden, de kathedraal is zeker de moeite, er loopt een tijdelijke tentoonstelling van de luchtvaart in de grote oorlog 14-18. Het vliegveld was hier in St. Omer gelegen.

 

 

image.jpg

We nuttigen een biertje en een snack op de markt.

Heel gezellig is het er niet, veel verkeer en zeker niet fietsvriendelijk.

We moeten helaas dezelfde weg terug, veel bruggen zijn er niet over het kanaal Canal de Neuffossé.

De commentaren zijn gesloten.