13-07-15

maandag 13 juli 2015 Ieper - Fintele

Maandag 13 juni 2015 Ieper - Fintele

 

Miezerige maandag, de havenmeester en zijn madame wuiven ons uit, bij leven en welzijn hopelijk tot nog een keer. We moeten dezelfde weg terug, het kan niet anders!

image.jpgWe worden versast door een lieftallige dame, er zijn twee boten in opvaart, Nederlanders, gelukkelijk dat zij hier varen, veel Belgen komen wij niet tegen, maar ja het is dan ook maandag en slecht weer.

Juist voor de Drie Grachtenbrug krijgen we nog een tegenligger en na overleg met de marifoon wacht hij zodat we elkaar kunnen kruisen waar het breed genoeg is, het is opnieuw een Nederlander.

image.jpg

We gaan de IJzer op richting Fintele.  We varen hoog, de koeien staan verwonderd te kijken naar ons, waarschijnlijk zien ze niet iedere dag een Super van Craft.

We leggen ons aan bij de Hooipiete, bij het achterste gedeelte mag je 72 uur blijven liggen het voorste gedeelte is wachtplaats voor de sluis, de wind raast dus leggen we twee extra touwen.

Het bezoekerscentrum van koekjes De Strooper is hier slechts zes kilometer vandaan in Lo-Reninge.  Dus nu eens geen oorlog maar lekker zoet.  

image.jpg

Lo-Reninge is een lieflijk polderdorpje met zelfs nog een toegangspoort, heel mooie kerk en overal beelden en kunstwerken, het dorp doet heel goede pogingen om zowel gastronomisch als cultureel dat ietsje meer te hebben. Opnieuw overal van die gezellige cafeetjes met heel wat speciale bieren op het vat.  Wij bezoeken Destrooper, via een wandelroute doorheen de geschiedenis van De Strooper en zicht op de productiehal komen we bij de innovatiebakkerij, hier worden nieuwe koekjes en gerechten werkelijk uitgevonden door de meesterkok.

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Wij proeven het laatste nieuw product, koekjes met stukjes framboos, gember of appel. 

 

Via een landelijke weg rijden we terug naar de boot, café 'Bij de witten' met 'k weet niet hoeveel streekbieren ( denk 100) is helaas gesloten.  We aperitieven dus maar op de boot.

De wind raast nog meer, we krijgen zelfs golven op de IJzer!

 

Commentaren

Hooipiete, stuivekenskerke, fintele,... Prachtige namen

Gepost door: Evelyn | 13-07-15

Hallo,

Inderdaad vandaag miezerig weer, hier de kanten van Ingelmunster ook.
En blijkbaar zit je echt "bachten de kupe" nu te varen.
Namen waar ik nog nooit van gehoord heb.
Donderdag en vrijdag wordt het "heter", dus beter.
Nog een goeie vaart.

Ronny en Linda

Gepost door: Ronny Lessens | 13-07-15

De commentaren zijn gesloten.