09-07-15

Woensdag 7 juli - donderdag 8 juli Home, sweet home.

 

 

image.jpg

Verplichtingen roepen ons terug naar het thuisfront (van waar komen toch deze uitdrukkingen), de ultieme 30000 ste ' Last Post ' bekijken we op groot scherm bij de plaatselijke brandweer.

 

Op 9/07/2015 wordt de 30.000ste Last Post geblazen onder de Menenpoort (The Menin gate Memorial to the Missing) in Ieper, België, ter herdenking van de gevallen soldaten tijdens WOI. De Last Post is in oorsprong het klaroengeschal dat in het Britse en andere legers het einde van de werkdag aankondigde. Sinds 1928 organiseert The Last Post Association in Ieper elke avond een plechtigheid onder de Menenpoort waarbij dit klaroengeschal weerklinkt (met uitzondering van de oorlogsjaren 1940-1944). Elke dag weer is de Last Post het definitieve eerbetoon aan de gesneuvelden van de Eerste Wereldoorlog.

The Last Post Association stelt zich tot doel deze ode eeuwig in stand te houden. Door weer en wind, sneeuw en zon, blazen de klaroeners van de Last Post Association aan de Menenpoort elke dag opnieuw hun vaarwel aan de gesneuvelden. The Menin Gate Memorial to the Missing, verzamelt de namen van 54.897 gesneuvelden uit de voormalige Commonwealth, wiens lichamen nooit teruggevonden zijn.

Het is een traditie dat de klaroeners van de Last Post Association gerekruteerd worden bij de lokale brandweer en dus ook het brandweeruniform dragen.  GoneWest, het cultuurprogramma van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog, wil de wereldwijde solidariteit onder brandweerlui eren met een ‘Ode aan de Ode’.. 

image.jpg

 

 

 

 

 

Morgen gaan we terug naar ons zomerverblijf, de volgende aanlegplaatsen zijn: Fintele, Veurne, Duinkerke en dan naar de Somme. Bezoek is welkom!

De commentaren zijn gesloten.