06-07-15

Zaterdag 4 juli - zondag 5 juli 2015 Tervaetebrug - Sas van Boezinge

image.jpg

 

Zaterdag 4 juli 2015 Tervatebrug

 

We hebben een afspraak met enkele vrienden bij de Tervatebrug waar de Duitsers voor het eerst de IJzer overstaken nog voor de onderwaterzetting.

image.jpg

Het lieflijke cafétje langs de waterkant ' Het Zoetebekje' biedt een assortiment aan zelfgemaakte zoetigheden aan, Florence verwent er haar gasten met haar bak- en kookkunst. Ben je in de buurt stap dan eens binnen, je zal versteld staan.

We genieten van de streekproducten en de zelfgemaakte peperkoek, morgen varen we werder.

 

image.jpg

Zondag 5 juli 2015 Tervatebrug - Sas van Boezinge 

 

image.jpg

De slagbomen van de brug weigeren naar beneden te gaan, waterwegen en zeekanaal rijdt af en aan, maar het duurt tot 12 uur voordat de boten kunnen doorvaren.

image.jpg

In Diksmuide krijgen we een stortbui op ons dak, het is onmiddellijk heel wat frisser.

 

image.jpgAan de knokkebrug die nog manueel bediend wordt t'is te zeggen ter plaatse op de knoppen drukken, gaan we linksaf richting Ieper, de IJzer Ieper vaart.

Bij Boezingesas krijgen we de raad van na het sas aan te leggen, de tweede sluis ligt momenteel in panne. 

image.jpg

We leggen ons aan de wachtsteiger, het is een idyllische plaatje, zitten we ergens in Frankrijk?

 

Tussen de buien door fietsen we naar het monument van de gebroeders van Raemdonck en de Yorkshire trench and dug-out, laatste ligt midden in een industriepark, de site werd afgebakend en bewaard.  Een dug-out zit 10 m diep en bevatten verschillende compartimenten hele regimenten konden er schuilen.

image.jpg

image.jpg

We fietsen nog naar Boezingedorp, we vinden er de Sas bierbrouwerij en enkele mooie herenhuizen we nemen de terugweg naar de boot langs het kanaal.

 image.jpg

De commentaren zijn gesloten.