03-07-15

Donderdag 2 juli 2015 Nieuwpoort - Diksmuide

image.jpgDonderdag 2 juli 2015 Nieuwpoort - Diksmuide

Even voor 10 uur vertrekken we opnieuw richting Diksmuide,  we kennen ondertussen alle bruggen en bochten. Onderweg komen we nog een oude pick-up en strokar tegen, wie kent dat nog, ik zit precies terug in mijn kindertijd.

image.jpg

Bij de Tervatebrug zijn we met 3 boten, het wordt druk, via de marifoon horen we achteraf dat de brug niet opnieuw wil dichtgaan, oei stress voor waterwegen en Zeekanaal.  Dus is het schutten in Nieuwpoort of eerst de brug herstellen.  Het wordt het laatste en de boten dienen te wachten in de sluis.

image.jpgBij aankomst in Diksmuide krijgen we hetzelfde plekje als zondag, mooi, op de kop van de steiger.  De lucht ziet zwart en inderdaad we krijgen een serieus onweer op ons dak, de nieuwe kap doet het goed!

Bij de eerste opklaring gaan de fietsen van boord en we trappen langs de knooppunten (zonder GPS want ik krijg hem niet aan de klap) dus met de GSP kaart!  

Langs kreken en afwateringsgrachten, de zijkanten vol met riet, hier en daar horen we een Karekiet, de fuut en taling houden ons gezelschap.

Kleine lieflijke Polderdorpen, Eggewaartskapelle, Oudekapelle, Nieuwkapelle, St jacobscapelle de pelgrim staat hier klaar om te vertrekken, Zoutenaaie (doorgereden en niet opgemerkt, 3 huizen en 17 inwoners) Alveringem, Polinkhove op het einde van de rit zegt onze teller 32 km.

De verbrande petroleumtanks, monumenten, demarcatiepalen, het staat hier gewoon bomvol, speling van het woord!

Bij de Molenwal in Alveringem houden we halt, toch even de vliegen doorspoelen!

We staan versteld van deze regio, aangenaam en rustig fietsen, heel wat kerkwegels zijn met grint verhard, je komt waar je anders nooit komt.  We naderen nu de IJzertoren van de andere kant.  Het is een leidraad in het landschap.

We stellen onze fiets op de kade, de geplande barbecue valt in duigen (teveel werk om te kuisen) we bakken onze kippenbillen in de pan met nieuwe aardappelen dat we onderweg gekocht hebben, 2,5 € voor 10 kg.

De commentaren zijn gesloten.