19-06-15

19 juni 2015 Antwerpen - Gent

image.jpgHet wordt een lange vaardag, 75 km varen vandaag.  Vanavond liggen we in Gent.

 

De schipper plant nauwkeurig zijn route, de Siberiabrug en de Londenbrug moeten voor ons gedraaid worden, daarna de Royersluis in en dat allemaal in functie van het getij.

We moeten met het opkomende water mee, de laagste stand is om 13 uur dus iets ervoor moet de Roseanna op de Schelde zijn.

De bruggen zijn om 10 uur, de sluis kunnen we bijna onmiddellijk erna in.  Een groot containerschip gaat ons voor, het schroefwater duwt ons volledig weg, bij de tweede maal proberen lukt het wel.

image.jpg

Het is een grote sluis dus de vultijd of leeglooptijd is ook navenant, we zakken ongeveer een drietal meter.  En nu de Schelde op, volgens de berekeningen krijgen we nog water tegen tot in Temse.

Het peilschip de Vekemans van de Vlaamse Gemeenschap (kijk op DAB vloot internet)ligt aan de palen langszij, we zeggen nog efkens goedendag, de schipper is een bekende. 

 

image.jpg

We passeren Rupelmonde, Temse, Dendermonde maar er is weinig variatie in het zicht want we varen te laag en tussen de bomen.  Er wordt gelezen, gepoetst, geslapen maar de schipper blijft alert.

Even voor 19 uur varen we de sluis van Merelbeke binnen, samen met nog een Nederlands yacht worden we geschut.  We kunnen daar eveneens een vignet kopen voor de Vlaamse Waterwegen.

Nog 45 min en we leggen aan in de Lindenlei, hartje Gent, morgen naar Brugge.

 

De commentaren zijn gesloten.