14-06-15

Zondag 14 juni 2015 Kats - Goes

Zondag 14 juni 2015 Kats - Goes

 

Vaderdag!   Aan alle vaders, proficiat!

image.jpg

We genieten nog na van de lekkere kreeft van gisterenavond.  

Nog nooit zulke lekkere kreeft gegeten.  Het Chinese dametje, de eigenares van het restaurant vertelde ons dat de bouillon waarin de kreeft gekookt wordt al 22 jaar dezelfde fond heeft.  

Ja je leest het goed ook wij konden dat niet geloven! De zondagavond gaat hij in de koeling, de maandagmorgen in de diepvries en de donderdagavond er opnieuw uit.  Iedere kreeft wordt gekeurd, indien niet voldoende van kwaliteit dan gaat ze in de soep.  Iedere avond worden de overgebleven levende kreeften terug in het water gehangen.  Zeker een aanrader voor de kreeftliefhebbers.

image.jpg

We varen de Oosterschelde op richting Goes, er zitten heel wat yachten op, de wind is deze keer heel kalm, te rustig voor de zeilers, zo is het ook nooit goed!

image.jpg

De Galgeplaat en de slikken van Den Dortsman zijn de rustplaatsen van de zeehonden houden ze ons gezelschap?

 

Na de versassing naar het Goese kanaal komen we aan de laatste ringbrug met beperkte draaiuren we moeten bijna 2 uur wachten eer ze opnieuw opengaat, dus aperitieftijd.

De stadshaven ligt in het centrum met heel wat historische huizen errond, de zon probeert om door het dikke wolkendek te schijnen af en toe lukt het en dan wordt het goed.

image.jpg

Een kleine wandeling brengt ons bij de meest historische kern van Goes, pakhuizen en ambachtswoningen allemaal goed gerenoveerd en bewaard.

Morgen wordt het een fietstocht rond Goes.

De commentaren zijn gesloten.