14-06-15

13 juni 2015 Zierikzee - Kats

image.jpg

image.jpg

 

We vertrekken vanuit Zierikzee  de Oosterschelde op, er zitten schuimkopjes en de wind waait tot 6 Beaufort.  Er is een enorme stroming en de golfhoogte varieert van 80 to 100 cm.

We zwalpen tegen de golven in, van links naar rechts en dan opnieuw van rechts naar links, precies de Marie - Louise.  Het schip houdt zich goed en klieft door de golven.  Een echte Super !!

image.jpg

Alles is op voorhand zeevast gemaakt.   Gelukkelijk is de oversteek niet zo lang.  De haven van Kats ligt langs de andere kant van de Zeelandbrug. We varen binnen en moeten achterwaarts aanmeren tussen twee palen met de wind pal op de zijkant. We vliegen bijna op het ponton zelf, gelukkig zonder schade.

Er is teveel wind om te fietsen dus wandelen we naar het dorp zelf. Het is een typisch Brabants Voorstraat dorp. De Voorstraat recht op de kerk met haaks erop de andere straten.  Op het kerkhof vinden we een monument voor de slachtoffers van de overstromingsramp en ook één graf van een omgekomen Engelse soldaat van de tweede wereldoorlog.

image.jpg

Het is het dorp van de samenhorigheid , iedereen zorgt voor elkaar zoals we kunnen zien op een klein kunstwerk opgesteld op een pleintje.

Er zijn slechts een honderdtal inwoners, geen terrasje, geen winkel , echt niets.  De rustigheid zelf of wordt je daar zenuwachtig van?  

 

Op de werfplaats aan de haven staan er nog 2 grote hijskranen die gebruikt zijn om de Zeelandbrug te bouwen, een ingenieus stuk bouwwerk!

Door de hevige wind geraken de bootjes maar met moeite in en uit de haven.  De schipper volgt argwanend alle bewegingen.

 image.jpg

image.jpg 

In de haven is een restaurant waar men de Oosterscheldekreeft kan eten.  Dat is vanavond de bedoeling!

 

 

image.jpg

image.jpg

De commentaren zijn gesloten.