09-06-15

Maandag 8 juni 2015 Breda - Oudenbosch

 

 

image.jpg

Maandag 8 juni Breda - Oudenbosch 

 

Via de Mark varen we door het groen Brabant,  op de weg is het slechts 18 km maar niet via het water, het worden toch een 3-tal vaaruren. We passeren Etten-Leur,  Zevenbergen, standaardbuiten en tenslotte Oudenbosch.

Het kanaal naar de jachthaven is smal, we moeten een heel eind varen maar komen tenslotte terecht midden in het stadje en nu nog draaien, een eerste poging mislukt we blijven met het bijbootje hangen achter de meerpalen.  Tweede poging met ondertussen heel wat kijklustigen, de schipper maneuvreert deskundig langs de langskade, de bereidwillige Engelse buurman neemt onze touwen. Een vers broodje van de bakker op de kade smaakt en we besluiten de grote bezienswaardigheid van Oudenbosch te bekijken.

image.jpg

image.jpg

De Basiliek van HH Agatha en Barbara, dit is een verkleinde copie van de st Pietersbasiliek in Rome, ongeveer de helft. Het is inderdaad de moeite, het  aangrenzende plein Saint Louis werd volledig gerenoveerd - dit was vroeger een scholengemeenschap - nu zijn het allemaal appartementen geworden.

 

image.jpg

Het Arboretum is de maandag gesloten dus we fietsen verder naar Hoeven en Etten-Leur tegen de wind in(bah) hier valt weinig te beleven dus terug via Sprunde, St Willibrod en Hoeven natuurlijk opnieuw tegen de wind in!

Het koelt enorm af door de noordoostenwind buiten op het achterdek is het te koud geworden, we genieten nog na met een lekker wijntje en onze sokken aan!

 

 

Commentaren

Hallo!
Ondertussen zijn jullie al een paar dagen aan het varen en jullie reisroute ziet er al mooi uit. Hoge temperaturen om te starten, wat wil ne mens nog meer. We kijken alvast uit naar het vervolg van jullie reisverhaal.
Hier blijven de griekse temperaturen nog wat uit, vandaag een beetje Belgisch weer, regen dus...maar 't is niet erg, we moeten toch kuisen.
Groetjes Christel&Philippe

Gepost door: Christel en Philippe | 09-06-15

De commentaren zijn gesloten.