16-08-14

Woensdag 13 augustus De Linge - de Maas en Alem


Woensdag 13 augustus

image.jpg
Na het weekend op de Linge en een blitzbezoek aan Leerdam varen we richting Gorinchem en na de sluis de Waal op. Opnieuw groot water met veel vrachtverkeer en containervervoer.

We willen nog een nachtje in Woudrichem en de historische jachthaven blijven. Er is niets vrij dus dubbel liggen maar dat is geen enkel probleem. Het is er rustig maar ook nat, het regent pijpenstelen. Morgen nog 1 sluis en we zitten terug op de Maas.
image.jpg

Dinsdag 12 augustus, het is definitief we moeten naar huis!
De trossen los en heel voorzichtig varen we uit, we hebben nog een viertal vaaruren voor de boeg, via Heusden en de Maas varen we de haven van Alem binnen.

image.jpg
Terug thuis, gelukkig ons plaatsje is vrij.
De vaste touwen worden gelegd en na 2,5 maand, 1900 km en 220 vaaruren zijn we tevreden om onze vertrouwde plaats te zien.
We hebben een prachtige reis gehad enorm veel gezien, geleefd als God in Frankrijk maar dan in Duitsland, veel mensen en meningen ontmoet. We hebben genoten aan verplicht wandeltempo maar het was goed, heel goed.
Bedankt aan de trouwe lezers, we smeden plannen voor volgend jaar, wie weet?
image.jpg


image.jpg


image.jpg


image.jpg

05-08-14

Dinsdag 5 augustus

Zondag 3 augustus Rheden - Giesbeek We liggen op de Grieseplas, we zijn deze morgen vertrokken vanuit Tolkamer nog een klein stukje de Rijn op en dan via het Panneenskanaal naar de Ijsel gevaren. Het meer ligt vol met recreanteboten van klein tot groot. De veerstalhaven maakt deel uit van een recreatiepark met bungalows en waterrecreatie. Het weer blijft prachtig, we moeten zelfs de schaduw opzoeken. Dinsdag 5 augustus Ligplaats Wijk bij Duurstede Gezwommen en genoten van de zon. Straks barbecue wat kan een mens anders eten.

02-08-14

2 augustus Tolkamer

image.jpgTerug in Nederlandse wateren.
Voor de eerste maal in 2 maanden deftig wifi, we liggen voor het havenkantoor!