28-07-14

28 juli van Münster naar Datteln

Zondag 27 juli Lüdinghausen


We ruimen ons dek op van de bekers en de sigarettenpeuken, weggegooid door de nachtelijke feestvierders van Münster en vertrekken opnieuw het Dortmund-Essen kanaal op.
image.jpg

We komen voorbij een baustelle er is juist passagemogelijkheid voor één boot.
De aanlegplaatsen langs het kanaal zijn niet diep genoeg evenzo het eerste haventje dat we binnenvaren. Dus verderop, gelukkelijk op een dode arm van het kanaal kunnen we terecht voor een overnachtingplaats. Bij het binnenvaren roept een dame dat ze wil ruilen van schip, dat is pas een mooi schip zegt ze, de kapitein groeit.
De kade wordt bemand met zoals meestal, de beste stuurlui aan wal, één dacht zelfs dat de kapitein een beroepsschipper was, hij groeide nog een keer.
image.jpg

We maken kennis met Gunther de huisvis van de haven, een kanjer van jewelste, hij springt naar de vliegjes, was met dat schrikken als hij juist naast mij, uit en in het water plonsde.
Na half Duitsland te hebben doorkruist, is er eindelijk internet in de haven en niet één, maar 5 adressen.
Ik maak er dadelijk gebruik van om te skypen en wat foto's in het album Roseanna te plaatsen.
Nog wat surfen wat er te zien valt en we vertrekken voor onze dagelijkse rit.

image.jpg
Via de gekregen fietskaart besluiten we de noordelijke route naar Lüdinghausen te nemen, een goede 20 km. We zien grote boerderijen en ik ruik een varkensgeur die mij zo bekend voorkomt.
Langs boswegen die heel dikwijls afgezoomd zijn met fruitbomen komen we aan de Burg met een watermolen, de plaatselijke molenaar verkoopt er rozijnenbrood, het ruikt er lekker, de verleiding is te groot en er gaat er één in onze rugzak.
We eindigen onze rit met de rondtoer van het stadje met hier en daar een terrasje en heel veel groen. De dagen vliegen.

Maandag 28 juli
We varen tot aan de splitsing Dortmund - Ems kanal, Wesel-Datteln kanal, Datteln-Hamm kanal en Rhein-Herne kanaal, jawel vier kanalen.
We zijn van plan het gerestaureerde Schiffshebewerk Henrichenburg te bezoeken. Een beetje zoals bij ons de vier oude scheepsliften van Strépy-Thieu. Op de site aangekomen moeten we tot onze verbazing vaststellen dat deze de maandag gesloten is.
We proberen nog via kleine weggetjes iets te zien te krijgen maar veel is het niet.

image.jpg
Gelukkelijk heeft de berm ook nog iets te bieden, de braambessen zijn heel lekker.
De onweerswolken hopen zich op en we hopen om voor het onweer terug te zijn.
Best, want plots regent het dat het giet. De visser die aan de kant staat moet hulp zoeken bij ons, hij heeft zijn deuren van de wagen dicht gedaan en de sleutels zaten er nog op, pech.

De kapitein heeft gisteren geprobeerd om het lek vooraan te dichten, het is dus nu de ultieme test met de regen en ....het blijft droog!!

Commentaren

Haha, niet alleen een goede kapitein maar ook een goede loodgieter dus :):) Groetjes

Gepost door: Gerda&Claude | 30-07-14

hoy, 't is om te laten weten dat't kermis is in't dorp. vanavand bison été(ksa),
morgen streekbierenavand('t muziek),en zondag toneel en parochienamiddag(de Ronny) en niet te vergeten de boksauto's de draaimolen en het oliebollenkraam. Kwestie van nog een beetje voeling te hebben met jullie eigen dorp. Wij zullen er alvast een streekbierke op drinken.

Gepost door: LEEN | 01-08-14

De commentaren zijn gesloten.