26-07-14

26 juli op weg naar Münster
Vrijdag 25 juli

Wij zijn reeds twee maand onderweg, niet te geloven, precies of we pas vertrokken zijn.
Het was een regendag gisteren, de temperatuur zakte bijna onmiddellijk met 5 graden.
Dit kwam wij tegen, de milkakoe.
image.jpg


De schipper had zich wel vergist in de aanleghaven.

Die lag op een andere locatie dan voorzien, maar geen nood het werd dan maar opnieuw de langskade, we kunnen nog wel een dag zonder stroom of water. Het stadje noemt Riesenbeck en is gekend voor het mennen met vierspannen.

Naast ons is er een vrije parkeerplaats voor mobilhome's en het staat vol. Ieder zijn afgebakend terreintje en dan is er keuring van andermans rijdend huisje. Zij komen de boot keuren met hun hondje. Maar wij zijn niet beter, het is alleen een varend huis en we keuren ook al de sportboten die we tegenkomen.
We fietsen naar het nabijgelegen dorpje maar dat is een beetje een tegenvaller, niet veel te zien maar we bewegen! De regenwolken zijn opnieuw van de partij en voor de laatste kilometers moeten we onze regenjas aantrekken.

Zaterdag 26 juli

De zon is opnieuw van de partij. Deze morgen kwam een Nederlander langs die duidelijk nood had aan een babbel.
Een echte typische Nederlander, een beetje verwaaid met een versleten t-shirt een bloemetjesbroek en zijn madam zat te breien voor hun mobiel huis, maar ola onderschat ze niet, ze kwamen terug van 4 weken IJsland en ze waren daarvoor al 2 weken aan het toeren in Denemarken. Straks gaat hij voor 3 à 4 maanden naar Spanje en Portugal. Wij dachten dat we reisden.
Na controle van de motoren en wat olie bijvullen vertrekken we richting Münster 35 km verder.
De vissers zijn geconcentreerd en de fietsers wuiven vriendelijk vanop de kant.
Straks moeten we opnieuw een sluis met een verval van 6,2 m nemen en dat is lang geleden.
Dit is wel een tegenvaller want we liggen 2h45 vast in de sluis door een technisch mankement.
We leggen ons vast in de sluis en de sluiswachter vergeet ons te verwittigen wanneer het water stijgt. Dat was eventjes in de touwen hangen. Van een onbekwame sluiswachter gesproken.!! Aan de kade in Münster zijn er geen bolders te vinden om ons vast te maken. Dan maar creatief aan trapjes en gaten in de damwand.
Vlak voor ons overvolle terrassen en nu een frisse Krombacher.

image.jpg

Commentaren

Ook ik geniet van de verhalen ... op die manier de wereld verkennen moet super zijn. Zoals Magda al mailde is het hier heel wat minder: mijn vader en moeder beiden in de kliniek en serieus op de sukkel ... maar ze hebben dan ook hun leeftijd tegen... Nu onweer en morgen weer werken, maar ieder op zijn toer een beetje (of veel) congé: zo moet dat. Stel het verder nog wel, en tot wederomziens. Gr van Hubert

Gepost door: Hubert | 27-07-14

De commentaren zijn gesloten.