23-07-14

22-23 juli Bad Essen

22 juli ergens tussen Hannover en Minden - Mittellandkanaal Mitte

Opnieuw prachtig weer, zomer in alle toonaarden.
Een vrachtboot voor ons wordt voortgeduwd door een duwstel ,hij heeft een rode bol uithangen dwz dat hij onbestuurbaar is, waarschijnlijk defect aan de motoren.
Wij hebben ook een rode vlag gemaakt van een stuk stof gekocht in de uitverkoop, deze tip werd ons meegegeven door Weense vaarders, dit kunnen we gebruiken op de spits als we motorpech hebben en afdrijven.Je kan maar nooit weten.(nachtelijke drijftochten zijn nochtans onze specialiteit)
Het kanaal is nog even groen als de heenreis en nog even eentonig.

Tijdverdrijf met brieven schrijven en wat lezen'
Na aanleggen maken we nog een fietstochtje , maar het schloss hebben we niet gevonden en een bierstube ook niet. Dan maar terug naar de boot.

23 juli

Ondertussen liggen we in Bad Essen, we zijn hier deze middag aangekomen. Een authentiek stadje met typische huizen in vakwerk en een goed bewaarde dorpskern.

image.jpg
We halen een fietskaart op in de toeristische dienst.
Bad Essen is een kuuroord dankzij het 800 m diepe Urmeerwasser: de bad essener bron, met een mineraalgehalte van 31,8% en het Wiehengebirg met de mooie bosrijke omgeving. Er is een soort publiek dampbad gebouwd met in het midden een schaal waar er water uit het meer verdampt wordt. Gefinancierd met weeral onze bijdrage. Je kan er vrij verpozen. Aansluitend is er ook een gezondheidspark met allerlei baden en therapieën.


Er zijn hier prima wandelpaden en fietspaden.
Het oude kerkje is gesloten maar een vriendelijke meneer doet voor ons open als hij hoorde dat we Belgen waren. Nederlands of Frans gedeelte vroeg hij. Zijn ouders hadden een krijgsgevangene tijdens de oorlog uit de omgeving van Charleroi. Dus we kregen extra uitleg en een foldertje.

image.jpg
Dan maar fietsen en het werd bos en heide, we waren blij als we in de schaduw fietsten, het pad was soms wel meer voorzien voor mountainbike maar onze fiets hield zich kranig.


Het was warm en we kiezen om te eindigen onder een grote beukenboom bij een Griek, het heeft ons 19€ gekost voor 2 personen drank inbegrepen ,een groot verschil met onze prijzen.


Op de overkant wordt er een totaal nieuw complex gebouwd, wohnen am wasser, een totaal nieuwe plezierhaven wordt volgende week ingewijd ,alles gefinancierd met jawel Europees geld.
De schipper eindigt met zijn derde oversteek van het kanaal, 's morgens, 's middags en 's avonds.

Commentaren

Hallo, zijn hier aan het smelten. Max temp. Op ons kruis 39 graden. Bernadette en Luc naar 't zuiden met vervangwagen, aangereden in Rijsel, ernstige blikschade. Berny is er weer met de schrik vanaf. Zelf genieten we ten volle van onze airco en jullie blog natuurlijk . Groetjes gxl.

Gepost door: Leen | 24-07-14

Kalispera, momenteel aan het genieten van jullie leuke verhalen. Zaterdagavond 23u Greek time, temperatuur - 30 graden en een kiloke lefko uiteraard...

Gepost door: Filippa en Christel | 26-07-14

De commentaren zijn gesloten.