18-07-14

18 juli Bülstringen - grens DDR

Snikheet, we hebben gevraagd naar de zon, hoewel ze schijnt hier voor twee. 18 juli Calvorde Donderdag, Genthin ligt achter ons en het wordt een lange dag varen. Er is nog altijd niets te zien, precies hetzelfde als de heenreis. We steken terug de Elbe over en nemen de sluis van 19 m. Deze keer moet er een zeilbootje zich vastmaken aan ons, de mensen kwamen van Turkije zegden ze, voor image.jpgmij kwamen ze precies van het één of ander stort, amaai zo'n vuile boot. Voor ons ligt een Belgische vrachtboot. Hij komt van de Limburg en doet wekelijks het traject naar Berlijn, je moet het maar zien zitten het Mittellandkanaal. We varen voorbij Haldensleben en maken gebruik van de P plaats voor sportzeuge of kleine farhzeuge. Mijn fiets heeft een lekke band dus het wordt fietsen met de bootfiets. Het kleine dorp telt welgeteld een timmerman en een loodgieter, een kinderopvang en een hotel, het was barbecueavond à volonté voor 12,95€, dessert en koffie inbegrepen en het zat boemvol. Helaas wij hadden reeds eendenborst. Deze morgen opnieuw heet, er wordt 32°C verwacht, we moeten doeken hangen voor de zon, we kunnen amper nog koelen. Het beetje wind dat we vangen bij vertrek doet zo'n deugd. Bij de aanlegplaats juist voorbij Calvorde hangt er een affiche voor het havenfeest deze avond, dus wat doet de schipper wij varen 3 km terug het haventje binnen, lekkere Duitse bratwurst en grosse biere! In een haven gesubsidieerd door, jawel de Europese unie, dus wij!

Commentaren

de zon schijnt hier ook hoor, 't is heet en wij moeten nog WERKEN, onze laatste dag,'k heb het zeker al vijftig keer gezegd vandaag.Chillen jullie maar lekker verder, chanchaards.
grtjs en tot binnenkort hé carine

Gepost door: carine | 18-07-14

Hallo, wij ook eindelijk buiten aan het genieten. Hopelijk blijft het 4 weken zo!! Straks naar Mechelen met fietsen mee. Wij gaan sportief onzen congé starten. Geniet er daar nog lekker van :) Grtz

Gepost door: Gerda | 19-07-14

Goeie morgen Lut en Dirk. Met veel aandacht heb ik jullie blog gelezen van de voorbije 14 dagen!
Wat een belevenissen, wat een prachtige natuur maar ook en vooral wat een magnifieke foto's van in en rond Berlijn.
Bij thuiskomst zullen jullie koffers figuurlijk gevuld zijn met heel veel sociale contacten, gebeurtenissen, herinneringen, foto's als prentkaarten en misschien ook wel Bratwurst mit Sauerkraut hé Dirk!

Vorige week ben ik thuisgekomen van een weekje Lesbos. Samen met Bart, de zoon van Philippa, Philippe en Christel, hebben we ons heel goed geamuseerd bij temperaturen tussen de 32 en 37 °! Het was een actieve vakantie met veel wandelingen maar ook en vooral veel zwemmen! Het griekse eten viel opnieuw in de smaak en de lefko en mythos ging zoet binnen!

De voorbije week heb ik thuis allerhande karweien gedaan alsook voor moeder gezorgd terwijl Rita aan haar laatste werkweek bezig was. Endelijk vakantie voor haar!

Deze middag vertrekken we samen naar Marmaris, om er te leven als "God in Turkije..."

Vele groetjes en een aangename terugvaart,

Nico en Rita.

Gepost door: Van de Voorde Nico | 20-07-14

De commentaren zijn gesloten.