17-07-14

16 juli Genthin

16 juli Brandenburg - Plaue - Genthin

Alweer prachtig weer!!
Gisteren rond de middag toegekomen in Plaue. Eerst nog even ankeren voor een zwempartij en een zonnebad. Juist nog een plaatsje aan de kade onder de oude brug. Hier zijn we bij de doortocht niet geweest.
Een klein gehuchtje midden tussen 2 meren met een vervallen schloss waarschijnlijk gebouwd met de overschot van Potsdam en een heus waterballet in de vijver.
Wat vinden we nog onderweg, een eenzaam achtergebleven trabantje.
image.jpg

We relaxen, fietsen een beetje en we doorkruisen Plaue in een klein uurtje, een beetje lezen en een beetje klussen voor de kapitein, er is immers altijd wel iets te doen op een boot. En voor de Oostenrijkfans :we hebben lekkere zanderfilet gegeten.


Woensdag, soms weten we niet meer welke dag we zijn, 3 km na ons vertrek is onze eerste sluis we moeten echter wachten op een beroepsvaart, soms verlies je wel redelijk wat tijd hierdoor, maar we moeten ons niet opjagen, dus we leggen ons vast aan de wachtsteiger.
Wachttijd : 1u15.
We varen het haventje van Genthin binnen, zoals altijd is het zeer krap. We gaan hier tanken, normaal is dit met jerrycans van 25l, maar dat ziet de kapitein niet zitten want er moet 550 l in de tank. Na wat overleg met de havenmeester krijgen we de melding dat het nabijgelegen tankstation een minitank zal leveren rond 17 uur.
Ondertussen doen we de was voor amper 1 € per beurt. We plannen nog een fietstocht ,maar helaas de aanduidingen zijn zoals veel keer nergens te vinden, we fietsen dan maar naar een ander dorpje en houden het voor bekeken het is te warm. s'avonds genieten we van een lekker grilletje op het dek met een roseeeeetje. Ondertussen komen er nog een paar schepen bij en het wordt wel passen en meten : het kleine haventje ligt echt propvol.image.jpg

De commentaren zijn gesloten.